DSM wint prijzen voor geïntegreerde rapportage

1945 days ago by in Ernst & Young, Sijthoff-Prijs

Koninklijke DSM N.V. heeft drie prestigieuze prijzen gewonnen voor zijn geïntegreerde jaarverslag (Integrated Annual Report) over 2011. Voor het tweede achtereenvolgende jaar werd de Kristalprijs voor meest transparante duurzaamheidsverslaglegging toegekend aan DSM. Tevens kreeg DSM de FD Henri Sijthoff-Prijs voor meest transparante financiële verslaglegging. Eerder deze maand won DSM de Publieksprijs omdat het DSM-jaarverslag als beste uit de bus kwam in een publieke enquête onder particuliere en institutionele beleggers.

DSM kreeg De Kristal 2012 overhandigd op 22 november in Den Haag, nadat de onderneming op de eerste plaats was geëindigd in een transparantiebenchmark door het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. DSM gooide hoge ogen bij de jury omdat de onderneming in haar jaarverslag ook aandacht besteedt aan zaken die niet goed zijn gegaan en om verdere verbetering vragen.

De jury voor de 59(ste) FD Henri Sijthoff-Prijs, die op 23 november in Amsterdam aan DSM werd uitgereikt, erkende de kwaliteit van de financiële rapportage van DSM. DSM won de Sijthoff-Prijs al eerder, voor zijn jaarverslagen van 1996 en 2002. Volgens de jury is geïntegreerde rapportage in opmars.

Eerder deze maand won DSM met zijn jaarverslag over 2011 de zogeheten Publieksprijs (voorheen Prix de Mazars) op basis van een publieke enquête onder particuliere en institutionele beleggers. DSM heeft deze prijs nu drie keer gewonnen.

DSM integreert sinds 2010 zijn Triple P Report met zijn financiële rapportage in een Integrated Annual Report. De reden is dat duurzaamheid een integraal onderdeel is van de activiteiten van DSM, en fungeert als een van de belangrijkste “groei-aanjagers” in DSM’s strategie DSM in motion: driving focused growth.

Feike Sijbesma, CEO en Voorzitter van de Raad van Bestuur van DSM, gaf als toelichting: “Voor DSM zijn People, Planet en Profit alle drie even belangrijk. Het hoofddoel van onze onderneming is het creëren van waarde voor alle stakeholders op alle drie de dimensies. Wij zijn trots op de erkenning voor onze geïntegreerde rapportage langs deze dimensies en voor onze transparantie over zowel onze prestaties en vorderingen als onze verbeterpunten. De prijzen die we hebben ontvangen voor onze geïntegreerde rapportage stimuleren ons om op deze weg door te gaan. Wij hopen dat meer bedrijven ervoor zullen kiezen om waarde te creëren volgens de Triple P-filosofie en daarover te rapporteren.”

DSM – Bright Science. Brighter Living.(TM)
Koninklijke DSM N.V. is een mondiale onderneming die vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen. Door zijn unieke competenties in Life Sciences en Materials Sciences met elkaar te verbinden bewerkstelligt DSM economische welvaart, milieuverbetering en maatschappelijke vooruitgang en creëert daarmee duurzame waarde voor al zijn stakeholders. DSM ontwikkelt innovatieve oplossingen voor voeding, bescherming en prestatieverbetering in wereldwijde markten zoals voeding en voedingssupplementen, persoonlijke verzorging, diervoeder, geneesmiddelen, medische materialen, auto’s, verf, elektrotechniek en elektronica, life protection, alternatieve energie en biogebaseerde materialen. DSM’s 22.000 werknemers realiseren een netto jaaromzet van circa EUR9 miljard. DSM is genoteerd aan NYSE Euronext. Meer informatie is te vinden op www.dsm.com

Voor meer informatie:

DSM Corporate Communications DSM Investor Relations

Herman Betten Dave Huizing
tel. +31 (0) 45 5782017 tel. +31 (0) 45 5782864
e-mail media.relations@dsm.com fax +31 (0) 10 4590275
e-mail investor.relations@dsm.com

Zie ook:

http://www.dsm.com/en_US/cworld/public/investors/pages/publications/annual_report_2011.jsp#

 

Author:

Integrated Reporters is een platform over het onderwerp integrated reporting, voor alle accountancy-, BI-, marketing- en communicatieprofessionals van Nederland.

Leave a Comment