Integrated Reporting bij KPMG

1902 days ago by in KPMG

Het integrated report van KPMG

“Vorig jaar hebben we eerste stappen gezet in het meer integreren van onze silo-rapporten (jaarrekening, transparantieverslag en MVO verslag). Dit jaar heeft KPMG gekozen voor een nog meer ge├»ntegreerde benadering en het raamwerk van het IIRC als uitgangspunt voor het verslag genomen om zo onze waardecreatie voor de maatschappij beter duidelijk te maken.”

“En dat is voor een professional service firm best een uitdaging, omdat wij geen stoffelijk/tastbaar product maken. Daarbij komt, dat de wet bepaalde vereisten stelt aan het transparantieverslag van accountantsorganisaties, wat uiteraard ook leidt tot een aantal meer juridisch getinte teksten. Maar minder dan vorig jaar. We hebben bewust meer stilgestaan bij het zo duidelijk mogelijk vertellen van het verhaal.

Dit jaar is ook de vormgeving bewust onderdeel geweest van de verslaglegging, zodat beeldvorming het verhaal ondersteunt en het verhaal ook een meer prettige leeservaring maken. De vormgeving is overigens dit jaar verzorgd door IN10 uit Rotterdam.”

Guido Kl├╝th, Integrated Thinking & Reporting Strategist bij KPMG

Bekijk het integrated report van KPMG

Author:

Integrated Reporters is een platform over het onderwerp integrated reporting, voor alle accountancy-, BI-, marketing- en communicatieprofessionals van Nederland.

Leave a Comment