Waar zijn de stakeholders?

1932 days ago by in By Integrated Reporters, Ernst & Young

Poldermodel bevordert integrated reportingBij maar liefst 35 procent van de verslagen die Ernst & Young onderzocht staat helemaal niets over stakeholders (lees klanten, investeerders en werknemers). Niet wie ze zijn, niet wat ze willen, niet wat er veranderd is of wat de verwachtingen zijn. In nog eens 30 procent worden ze alleen maar benoemd – punt.

Deze informatie komt uit het tweejaarlijkse onderzoek van Ernst & Young naar de verslagen verantwoord ondernemen van de twintig grootste Europese en tien Nederlandse financiële instellingen.

Poldermodel

Opvallend is dat uit het onderzoek wel blijkt dat al die instellingen er op gebrand zijn het vertrouwen van hun stakeholders te vergroten. Toch lukt het blijkbaar nauwelijks om dat verlangen in daden om te zetten.  E&Y-directeur Sustainability Services voor financiële instellingen Remco Bleijs zegt bij Manager Online dat de Nederlandse instellingen op dit punt ‘beter ontwikkeld’ zijn dan die in andere landen: “[...] waarschijnlijk ook vanwege het poldermodel wat hier al jaren gemeengoed [is].  Maar verdere verbetering is zeker gewenst.”

Lees het hele artikel

 

Author:

Integrated Reporters is een platform over het onderwerp integrated reporting, voor alle accountancy-, BI-, marketing- en communicatieprofessionals van Nederland.

Leave a Comment